Skip to main content

HUIS&HYPOTHEEK STADSLOOP 5 OF 10 KM

GEZELLIG MET ELKAAR

GA JIJ DE UITDAGING AAN?

Kinese Fysiotherapeuten Stadsloop Wandelen

De Stadsloop Appingedam kun je ook wandelend afleggen. Hiermee hoopt de organisatie van de Stadsloop Appingedam in samenwerking met regionale sport, zorg en welzijnsorganisaties meer mensen in beweging te krijgen.

Al jaren wordt in Appingedam de Stadsloop Appingedam gehouden, waaraan ieder jaar ruim 1000 hardlopers meedoen. Speciaal voor de twintigste jubileumeditie in 2016 werd  voor de eerste keer het onderdeel 'wandelen' toegevoegd.

Het doel is om op een laagdrempelige manier mensen te laten bewegen. Veel gezondheidsklachten kun je in veel gevallen beïnvloeden door een goede leefstijl. Dan gaat het onder andere over goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. Met een betere leefstijl kunnen chronische ziekten voorkomen of verminderd worden. Het helpt goed tegen bijvoorbeeld suikerziekte, diabetes en overgewicht. Fysiotherapeuten hebben een preventieve taak om gezondheidsklachten te voorkomen en daar past beweging goed in. Daarom is het Gezondheidscentrum al enige tijd bezig om mensen meer aan het bewegen te krijgen. Een half uur bewegen per dag helpt al veel. Van belang is dat het bewegen laagdrempelig is.

De wandeltocht vindt plaats op zaterdag 25 juni tijdens de Huis&Hypotheek Stadsloop Appingedam. De starttijd is om 19.00 uur, dit is na de start van de hardloop onderdelen. De wandelaars verzamelen zich voor de start in de muziekkoepel achter de kerk.

Vooraf aanmelden via Inschrijven.nl kan tot uiterlijk 17 juni. Ook kun je nog inschrijven in de winkel van Albert Heijn op dinsdag 21 juni van 18.30-20.30 uur of op de dag van het evenement zelf.

Stadsloop Appingedam wordt mede mogelijk gemaakt door: